Mediaboxinstallation

Att installera sin mediabox behöver inte vara så svårt. Här finns lite att utgå ifrån, om man känner sig osäker.
1. Lossa skruven som sitter mitt på bakstycket.
2. Bänd loss bakstyckets täckplatta med hjälp av en vanlig skruvmejsel. Ibland bråkar täckplattan och det känns som om den inte riktigt vill lossna, men det går. Var inte rädd för att ta i lite – ibland behövs det.
3. Lägg patchkabeln intill ett måttband/tumstock och mät ut 63cm. Sätt en liten tejpbit på kabeln där.
4. För in kabeln så att det ser ut så här: SONY DSC
Vill man få lite extra info kan det vara värt att titta på denna lilla film där det mesta av installationen visas.

5. När patchkabeln ligger som den ska trycker man fast den lilla plasthållaren över kontakten. Därefter sätter man tillbaka bakstyckets täckplatta och skruvar fast skruven. Vill man ha mediaboxen hängandes på väggen ska man se till att skruva fast bakstycket i detta läge. Det finns ett skruvhål i vardera hörn på bakstycket.
SONY DSC
6. Ta nu bort de båda plastskydden som sitter på den del av bakstycket som är åtkomlig genom hålet i bakstyckets täckplatta. Det sitter alltså ett plastskydd på kontaktbläcket och ett plastskydd längst ut på patchkabeln. Båda dessa ska bort nu.

7. Ta bort det svarta plastskyddet som sitter på mediaboxens undersida. Det kan vara svårt att se det först, men det sitter ett svart plastskydd i den ena av de båda kontakterna på undersidan.
8. Sätt fast mediaboxen på bakstycket. Enklaste sättet att se vilket håll den ska passas in ifrån är att först leta upp den svarta kontakten på bakstycket och sedan vända mediaboxen så att sidan med alla kontakter vetter åt samma håll som sidan med den svarta kontakten på bakstycket. Om du har alla kontakter vända emot dig för du på mediaboxen från höger mot vänster. När boxen är i rätt läge hör man ett litet klick samtidigt som man märker att sidorna är helt i jämnhöjd runtom.
9. Skruva på WiFi-antennerna och för på de små gummiskydden på dem.

Får du mycket patchkabel över? Oroa dig inte – den går att kapa på utsidan i samband med installationen där.

Annonser